Skifte tak

Skifte tak

Det kommer til et tidspunkt der det er på tide å skifte tak. Hvor lenge et tak varer, kommer an på hvilken type tak du har. Som hovedregel sier man at taket minst skal vare i 20 år. Vi i Brasetvik Bygg AS vil gjerne hjelpe deg, og skifter taket ditt på en trygg og profesjonell måte.

Hva bør du gjøre?

Det kan være vanskelig å vite hvordan du skal gå frem og hva du må gjøre om du tror det er på tide å legge nytt tak. Brasetvik Bygg AS er eksperter på dette området, og vi er klare til å hjelpe deg. Her får du noen tips til hva som må gjøres.

Vi kan sjekke taket

Hvis du er usikker på om du bør få byttet taket, bør en fagmann eller takstmann se på det. Da vil man fort se om det er på tide å skifte det ut, eller om man fint kan vente noen år til. Du bør jevnlig ta en titt på taket ditt, spesielt om du har et gammelt tak. Fra bakkenivå kan du se etter skader, som sprekker, løse takstein. Skal du opp på taket og sjekke, må du sørge for å være godt sikret, så du ikke faller ned.

Skifte tak

Tenk ut hvilken type tak du ønsker

Om det viser seg at du må skifte tak, må du tenke ut hvilken type tak du ønsker. Her kommer det an på smak og kostnader. Det finnes ulike typer tak. Takstein har spesielt lang levetid, og da kan du ha taket i 35-40 år fremover. Dette er også det mest kostbare, men da investerer du også i lang holdbarhet. Er du usikker på hva du bør velge, vi i Brasetvik Bygg AS komme med gode tips. Vi kan også se på om det trengs å utbedres under takbelegget før dette legges. Dette avhenger av type tak.

Bør jeg skifte tak før jeg selger boligen?

Et helt og tett tak trenger du ikke å skifte. Her vil det komme an på om prisen for å skifte taket veier opp mot prisøkningen på boligen. Har du derimot et gammelt, utett tak bør du vurdere å skifte det. Hvis det står i salgsoppgaven at taket er gammelt og slitt, kan det hindre kjøpere fra å legge inn bud på grunn av risikoen for lekkasjer og fuktskader.

Må jeg søke kommunen?

Nei, du trenger ikke å søke om godkjenning for å skifte tak. Det er først om du tenker å heve taket eller bygge arker at du må sende inn en søknad. Dette kan Brasetvik Bygg AS hjelpe deg med.

Ta kontakt med oss

Er du på utkikk etter en snekker som kan utføre oppgaven, trenger du ikke lete lenger. Hos Brasetvik Bygg AS jobber det dyktige og profesjonelle håndverkere som vil legge det nye taket ditt på korrekt måte.

Tar du kontakt med oss i dag, vil vi gi deg et pristilbud. Vi kan også hjelpe deg med mye mer. Skal du også renovere andre deler av huset eller bygge nytt, vil vi kunne stille også på det området. Vi samarbeider med et stort utvalg håndverkere, så vi kan se på huset som en helhet, og deretter koordinere alle områder. På den måten slipper du å ha kontakt med en haug av ulike firmaer.